Welkom bij Makesenze

Anders organiseren 

Aanpak

Onze aanpak bestaat uit drie stappen. Luisteren, afstemmen, doen.

Stap 1: Luisteren (vraag scherp krijgen)

We starten altijd vanuit de vraag. We duiken de organisatie in. Wat is of zijn de problemen of ontwikkel vraagstukken waar u als organisatie/afdeling voor staat.

Onze kennis en kunde liggen met name op het vlak van ‘management/bedrijfsvoerings’ vraagstukken. Hoe kunnen we slimmer, beter anders gaan werken? Prestatieverbetering vanuit de interne organisatie en altijd gericht op het verbeteren van de klantervaring (intern en/of extern).

Deze vragen leggen we daarna voor aan de groep. Welke besluiten moeten we nemen om in actie te komen? Wat moeten we doen? Dit kunnen we op verschillende manieren doen. Een krachtig instrument om dit te doen is via bijvoorbeeld via een Kgotla (samen met Society of the Thing). Hierbij keren we de hiërarchische piramide tijdelijk om. We willen gebruik maken van de kennis en kunde van de professionals om te komen tot consensus en gedragen besluiten.

Stap 2: Afstemmen (ontwikkelen van aanpak)

De genomen besluiten moeten uitgevoerd worden. De verantwoordelijkheid voor uitvoering hiervan ligt altijd bij het eigen management en medewerkers. We willen mensgericht anders organiseren. We begrijpen maar al te goed het principe van vreemde ogen dwingen en om te leren dansen heb je op gezette tijden les nodig.   

Om het proces te ondersteunen ontwikkelen we een aanpak gebaseerd op onder andere een serie ‘challenges'. We willen de groep in beweging krijgen, voorkomen dat mensen vasthouden aan het bestaande en terugvallen in oude gewoontes. We willen mensen raken in hoofd en hart. Dit staat bij elke beweging centraal.

We gebruiken daarvoor diverse bewezen theorieën op het gebied van veranderkunde, kennis uit andere domeinen (gevoel en intuitie), maar ook bijvoorbeeld uit de gaming sector. We doen het net even anders.

Stap 3 : Doen (aan de slag)

We gaan aan de slag om beweging te creëren. Onder begeleiding van Makesenze gaan de groepen aan de slag om de genomen besluiten uit te voeren. Geen lange verander programmas, maar overzichtelijke uitdagingen (maximale doorlooptijd van een beweging tussen de 2 weken en 6 maanden). Hierbij continue het einddoel in zicht houdend. 

De kracht bij deze aanpak is gelegen in gebruik te maken van de kennis en kunde van de groep en in kleine stappen.