Welkom bij Makesenze

Anders organiseren 

Inspiratie

Het gaat meer dan ooit om de verbinding van individuen en het erkennen van het gezamenlijke potentieel. Wij zien organisaties met stuk voor stuk zoveel onbenut potentieel.

Wij dagen organisaties uit om van binnen uit, op basis van gelijkwaardigheid, de verandering aan te gaan. Of het nu gaat om een kleine verandering of een radicale vernieuwing. Wij begeleiden organisaties om met de wijsheid en kennis van de groep samen tot succes te komen.

Onze drijfveer, is organisaties helpen met het realiseren van een andere manier van organiseren, waarin deze successen gerealiseerd worden. Wij noemen dit mensbewust organiseren. Dit is beslist geen eenvoudig proces, hoewel de uitgangspunten vaak wel verrassend simpel zijn.

De denkfout bij organiseren is vaak dat, omdat de uitgangspunten niet zo moeilijk zijn, de uitvoering ook niet moeilijk is.

En dat is wat ons betreft een ‘belangrijke’ denkfout. Denk maar eens aan sporten, het maakt bijna niet uit welke. Tennis of golf bijvoorbeeld: het lijkt bijzonder eenvoudig, maar zeer moeilijk om goed onder de knie te krijgen. Altijd rekening houden met de omstandigheden. En dan zijn dit nog sporten waarbij je nog geen rekening hoeft te houden met medespelers en ook de tegenstand uit slechts 1 persoon bestaat.

Een andere manier van organiseren vraagt een andere manier van kijken en werken. Het vergt veel inzet, doorzettingsvermogen en incasseringsvermogen. Het gaat met vallen en opstaan, het duurt best lang en het is beslist niet gemakkelijk. Maar het is de moeite waard. We werken aan realisatie van mensbewuste organisaties, waardoor het reageren op ontwikkelingen in de toekomst soepeler kan verlopen.

ImmersHet zijn niet de sterkste soorten die overleven en ook niet de meest intelligente. Het is het soort dat het beste reageert op veranderingen. (C. Darwin)

Wij bieden een mens en waarde gedreven aanpak om veranderbehoeften en –initiatieven succesvol te begeleiden, met een geslaagde verandering en intrinsiek gemotiveerde werkers als resultaat.

De vorm waarin we dit doen, noemen we organisatie-coaching. Dit betekent dat uw wensen, uw problemen, leidend zijn. Maatwerk en gebruik makend van de kennis en ervaring van de mensen binnen uw onderneming en onze vaardigheden en frameworks. We zijn gericht op handelen, actie: het moet ergens toe leiden!